2023. december 16., szombat

Itt az ideje már hogy a társasházak felkészüljenek a téli sózásra. Az útszórósó beszerzéséről a közös képviselő gondoskodik miután a biztonságos üzemeltetés az Ő feladata. Tévesen hiszik azt hogy neki a sózást kell megoldania. Ezt a feladatot már a  tulajdonosok oldják meg. Persze dönthetnek úgy, hogy erre a feladatra takarítót alkalmaznak, de más megoldást is találhatnak emiatt.

Mikor sietősen megy valamelyik tulajdonos munkába biztos nem fog azért korábban kelni, hogy a havat eltakarítsa a társasház udvaráról. Pedig a sózás fontos!



Sok esetben a tulajdonosok egymásra várnak. Gondolják majd a szomszéd feltakarít. Gyakran mondják miért én takarítsak én dolgozom erre nem érek rá. A másik az éveinek számára hivatkozik. 
Nagyon leleményesek a tulajdonosok a kifogások gyártásában. Viszont aki dolgozik éppúgy elcsúszhat a síkos  lépcsőházi udvarban mint aki csak a szemetesét üríti ki lent és emiatt megy keresztül a társasház udvarán.
A vitás szomszédi helyzetek kialakulása megelőzhető azzal ha a tulajdonosok felosztják egymás között hogy mikor kinek a feladata a hóeltakarítás.




Megtörtént a példa mikor egy társasházi lépcső nem volt lesózva és emiatt egy arra járó ember elcsúszott majd emiatt beperelte a házat. A ház jelenleg is fizeti az illetőnek az életjáradékot. 


A SÓZÁS ELMULASZTÁSA MIATT AZ ILLETÉKES HATÓSÁG JELENTŐS BÍRSÁGOT SZABHAT KI. A TÁRSASHÁZAT FELESLEGES KIADÁSAIT CSÖKKENTHETIK A TULAJDONOSOK HA A MEGÁLLAPÍTOTT SORON LEVŐ LAKÓ LESÓZZA A TÁRSASHÁZ TERÜLETÉT.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki hol parkolhat? Az erkélyemre mit ültethetek?

 A társasházi lakások többségére nem a praktikus elrendezés, jó helykihasználhatóság a jellemző. Aki olyan bérházban él ahol naponta meg kel...