2023. december 21., csütörtök

 

Ha valami elromlik, megpróbáljuk saját magunk megjavítani,de ha nem megy, szakemberhez visszük majd Ő megcsinálja. Persze a szaki is csak akkor tud kijavítani valamit ha elmondjuk mi a probléma.

A társasházaknál gyakran a lakók csak egymás közt a lépcsőházakban beszélgetnek arról mi az amit a közös képviselő nem jól csinál. Sok esetben ezt nem mondják el a közgyűléseken. Pedig a közös képviselő akkor legalább tudna változtatni a dogon és lehet hogy azután már jól működnének a dolgok. A házakban a szomszédok közt gyakran beszédtéma , hogy mit és hogyan kellene csinálnia a közös képviselőnek.

Sok tulajdonos azt gondolja ha a közös képviselő valamilyen felújítást nem csináltat meg,akkor le kell váltani.

Ha finanszírozhatóság hiánya miatt nem csináltat valami munkát a közös képviselő akkor ha leváltják az új sem fog tudni csináltatni semmit.Persze az áremelkedések mindannyiunkat érintenek. 

Gyakran mondják a tulajdonosok a közgyűléseken, hogy persze a társasházakat is érintik az áremelkedések, nagyok a rezsiköltségek értik Ők ezt de a közös költség emelést nem fogadják el. Az indok, hogy a közös képviselő oldja meg mert ezért fizetik Őt. Ekkor persze elmarad a tető felújítása vagy a járda kijavítása.


Az hogy hol milyen mértékben fogadják el a lakók az emelést sok mindentől függ. Tehát néhol  a közös költséget is csak mértékletesen lehet emelni. Annak nincs értelme, hogy nő a társasházak kinnlevősége, mert akkor ugyanott tartana a ház mint az emelés előtt. Éppen az lenne a célja az emelésnek, hogy a folyamatos áremelkedésekkel lépést tudjon tartani a társasház.

Talán ha egy kicsit jobban odafigyelnénk a társasházak problémáira is akkor az ott élő emberek komfortérzete is nőne és a társasházak esetleg fejlődni is tudnának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tulajdonos a társasházban fodrász szalont üzemeltet. Ezért a lépcsőházban az átmenő forgalom megnövekedett és ez bizony zavaró lehet. ...