2024. március 9., szombat

Ki hol parkolhat? Az erkélyemre mit ültethetek?

 A társasházi lakások többségére nem a praktikus elrendezés, jó helykihasználhatóság a jellemző. Aki olyan bérházban él ahol naponta meg kell birkózni azzal hogy a cipőket,pulóvereket és egyéb holmikat hová pakolja, annak minden talpalatnyi rakodásra alkalmas terület kincset ér.
Persze nem azt mondom, hogy mindenki ész nélkül pakoljon mindent a közös tároló helyekreA lépcsőház nem tárolásra alkalmas terület. Sokszor hallottunk már lépcsőházi tűzesetekről. Ilyenkor a hatalmas füst akadályozza a tűzoltók munkáját és így életveszélyes helyzetek alakulhatnak ki. Ha a tűzoltó egy-egy kihelyezett kerékpárba vagy tároló polcba elbotlik, mert a hatalmas füst miatt nem látja azokat, így késve érkezhet a lángoló tűzben rekedt emberek mentésére. Ezért kell biztosítani a megfelelő körülményeket a mentésre.
Akinek  tartozik a lakásához saját tároló helyiség, az szerencsés helyzetben lehet. Azonban ha csak egy nagyobb közös tárolásra alkalmas terület van , és ezt nem tudja az összes lakó használni, az problémásabb helyzet lehet. 

A lakók megbeszélhetik egymás közt hogy kialakítanak ott mindenkinek egy területet amit elkerítenek,zárhatóvá tesznek és így mindenki be tud oda pakolni. 
Napjainkban aki olyan irodaházban dolgozik ahol őrzött parkoló van kialakítva,annak nem kell naponta azzal szembesülnie hogy hol parkoljon az autójával amíg dolgozik. Ha még arra is van lehetőségünk hogy a megvásároljunk magunknak egy privát parkolóhelyet, akkor egy parkolásgátló felhelyezésével megakadályozhatjuk, hogy más álljon a helyünkre.

Igen ma ilyen "közelharcot" kell vívni egy-egy parkolóhelyért.




Kert a bérházban?

A füstös, zajos rohanó mindennepok forgatágában néha jólesik egy jó könyv és egy jó kávé mellett lazítani az erkélyen. Ilyenkor egy kicsit gyönyorködhetünk az erkélyre kiültetett növényekben.
A társasházi vitás esetek ott kezdődnek mikor egy földterület tartozik a házhoz. Ezt jogilag minden tulajdonos használhatja. A használatba beletartozik az is hogy kapáljuk,lenyirjuk ott a füvet stb. 

 Sok esetben azonban a gyerekek játékait tárolják ott. Itt az általam kezelt társasháznál  a többi tulajdonos megelégedésére tárolók elhelyezésével  rendezetté alakították át a közös területet és folyamatosan karbatartják azt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki hol parkolhat? Az erkélyemre mit ültethetek?

 A társasházi lakások többségére nem a praktikus elrendezés, jó helykihasználhatóság a jellemző. Aki olyan bérházban él ahol naponta meg kel...