2024. január 10., szerda

Ki kapjon a pénzből?💥

Emlékszünk gyerekkorunkban gyakran azon volt a vita a testvérek közt ki kapja meg először a biciklit, labdát vagy bármi mást.


Olyankor mindig a szükségesség alapján dőltek el a vitás kérdések.

Ugyanez fokozottan érvényes a társasházakra is. Ha egy társasház több lépcsőházból áll, akkor sok esetben azon vitatkoznak a lakók hogy mikor melyik lépcsőházban valósulnak meg a felújítások.

Gyakran valóságos "klikkek" alakulnak ki. 👪

Ilyenkor hogyan lehet igazságot szolgáltatni.

Persze sok társasháznál például egy teljes ablakcserét nem lehet megvalósítani minden  lépcsőházban  hogy teljesen igazságosan mindenki kapjon valamit.



Természetesen ez még egy két lépcsőházas társasháznál sem egyszerű történet.

Ilyenkor lehet ütemezni egy ablakcserét. Egy nagyobb folyamat esetén viszont meg kell értetni a lakókkal,hogy szükségesség szerinti sorrendben indul el a projekt.

 

Ki dönt: a tulajdonosok? A közös képviselő?

Egyik sem. Az aktuális állapotról egy független szakember véleményét kell meghallgatni. Lehetőleg erre  több lakó jelenlétében kerüljön sor. A közgyűlésen ezt a tulajdonosokkal ismertetni kell.☎

Amikor a tető felújításáról vagy a lépcsőház kifestéséről van szó, természetes hogy a legfelső emeleti lakónak az első probléma lesz a legfontosabb. Ha az alapvízvezeték áztatja a földszinten a lépcsőházat akkor a földszinti lakónak a vízvezeték felújítása áll a prioritási sorrend elején.

Erre is van megoldás. Ha érdekel keress és szívesen segítek.✅

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki hol parkolhat? Az erkélyemre mit ültethetek?

 A társasházi lakások többségére nem a praktikus elrendezés, jó helykihasználhatóság a jellemző. Aki olyan bérházban él ahol naponta meg kel...