2024. augusztus 12., hétfő

 

Minek kössön a társasház biztosítást ha a lakóknak már van .


Gyakran vetődik fel a közgyűléseken ez a kérdés a tulajdonosok részéről.


Sok esetben azon tulajdonosok akik társasházban élnek, a legnagyobb értékük a lakásuk.

Az emberiség történelme során a saját vagyontárgyának megóvása érdekében a lehető legjobban bebiztosította magát és vagyontárgyait.

A társasházakban a leggyakoribb káresemények közé tartoznak a csőtörések,tetőbeázások, ajtózár rongálások valamint az egyre gyakoribb lakástüzek.

Ha a káresemények bekövetkeztekor a helyreállítás költségeit teljesen vagy részlegesen megtéríti a biztosító akkor a felújítás anyagilag kevésbé terheli meg a lakóközösséget.

Gyakran előfordul,hogy valaki befektetés céljából vásárol egy ingatlant és az folyamatosan ázik,így romlik annak állapota, mert a háznak nincsen meg a helyreállításhoz szükséges anyagi fedezete.

Persze olyannal is találkozhatunk, hogy a legfelső szinten élő tulajdonos ázik a tető rossz állapota miatt és a víz ugye lefelé terjed ezért a földszinti lakónak is átvizesedhet a lakása.

Ezeket a példákat azért említem, mert attól függetlenül hogy hol él a tulajdonos mindenkinek közös érdeke, hogy kössön a ház egy megfelelő biztosítást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Társasházak napjainkban     Jelenleg közel 4,4 millió a lakások száma a társasházakban. Elterjedésük a modern élet kialakulásának velejáró...