2024. augusztus 7., szerda

 A társasházak helyzete a jövőben?

A jelenlegi ingatlanállomány ugyan elöregedett de 70%-uk vélhetően fennmarad a jövőben is. 

De mi lesz a maradék 30%-al? 

Akkor van szerncsés helyzetben egy társasház ha folyamatosan megvalósulnak  a szükséges felújítások, korszerűsítések , Minden ilyen munka megvalósulása esetén a benne lévő ingatlanok értéke is növekvést mutat. Mikor a közgyűléseken egy felújítás megvalósításáról döntenek a tulajdonosok, szem előtt kellene tartani azt is hogy bármiféle korszerűsítés esetén az ingatlanuk értéke magasabb lesz és a lakhatási körülmények élhetőbbek lesznek. Más a prioritás sorrendje a negyedik emeleten élő lakónál, mint a földszinti tulajdonosok esetén.


 

Ma közel 4 millió ember él társasházban . Kutatásaim alapján elmondható, hogy a Társasházakban sok esetben nem látják a tulajdonosok a korszerűsítések szükségességét . Sokan azt mondják "Majd az örökösök felújítják a társasházat." Ennek a nemtörődöm nézőpontnak  következtében romos, elöregedett tetőket, erkélyekről málló vakolathullásokat láthatunk ha megfigyeljük a társasházakat.

 Ha a takarékoskodások folyamatosak egy-egy társasháznál akkor a felújításokat korszerűsítéseket is szükség szerint el lehetne végeztetni.


Természetesen azt hogy melyik korszerűsítés fontosabb, mindig a tulajdonosok határozzák meg. 

Az elöregedő lakásállomány következtében egyre gyakoribbak a műszaki problémák a Társasházaknál. 

Természetesen itt fontos megjegyezni, hogy a felújítások megvalósításánál a közös képviselőt nagymértékben kötik a jogszabályi előírások.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Társasházak napjainkban     Jelenleg közel 4,4 millió a lakások száma a társasházakban. Elterjedésük a modern élet kialakulásának velejáró...